+31-6 23 48 44 66 contact@eigenwijsinkleur.nl

Arianne van Genderen

Mag ik mij voorstellen?

Mijn naam is Arianne, woonachtig in Brielle, moeder van drie prachtige kinderen die inmiddels hun eigen kleurrijke pad volgen. Na het krijgen van een burn out, zo’n zeven jaar gelden, wilde ik weten wat maakte dat ik ondanks een prettig leven, een leuke baan en mooie mensen om mij heen, in een burn-out terecht kwam. Ik kwam bij een psycholoog terecht, die mij al een stuk op weg hielp, maar mij niet naar de diepte van mijn binnenwereld kon brengen. Ik wilde weten wat er innerlijk gebeurde waarom ik de energie niet meer kon opbrengen.

Zo kwam ik bij het Boswijk instituut, in een opleiding tot pschosociale therapeut terecht. Het eerste jaar in deze opleiding kreeg ik steeds meer beelden van wat er innerlijk leefde, maar wat was het spannend om dat toe te laten. Met het toelaten ging ik ervaren hoe een innerlijk deel schreeuwde om aandacht. Een innerlijke kracht die in in mijn kindertijd had weggestopt. Een vermogen om kleuren te zien, om sensitief te zijn, om creatieve gedachten te onderzoeken en daarin te communiseren. Ik was eerder onzichtbaar dan mijn innerlijke belevingen te delen met anderen. Wat was dat spannend! Ondanks dat het ontdekken van mijn innerlijke kleurrijk kracht met vallen en opstaan meer waarde kreeg was het best nog spannend daarin zichtbaar te worden als een eigenwijze en unieke weg.

 

 

Eigenwijs in kleur

Eigenwijs is vooral op mijn eigen wijze inzetten. Niet alleen zo als ik het geleerd hebt, maar vooral in verbinding met de kleurrijke binnenwereld van de ander.

Ik kan mij niet goed meer herinneren wanneer kleur nu een belangrijke rol ging spelen in mijn leven. Als kind kon ik kleuren zien om de namen van mensen, dat is een tijd minder aanwezig geweest, en werd aangewakkerd door de prachtige kleuren van de aurasoma. Met het kiezen van gekleurde flesjes werden de boodschappen van de onbewuste en bewuste lagen van de innerlijke wereld in beeld gebracht. De bijbehorende boodschappen gaven je inzichten over jezelf, over je binnenwereld en wat daar voor prachtige kansen liggen om in te zetten. Maar ik wilde meer!  Om de kleuren van de kleding beter te leren kennen volgde de opleiding bij Colourcomfort. Zo kregen de innerlijke kleuren en de kleuren die we dragen connectie. Om de freqenties van de verschillende kleuren meer kracht te geven verdiepte ik mij in gedachtegang van Jaap Voigd, zoals hij schrijft in zijn boek: ‘ Werken met het ritme van de seizoenen.’ De twaalf kleuren uit de kleurencirkel paste in de dynamiek van de maanden van het jaar. Dat bracht inspiratie. Met het ontwikkelen van de bijhorende kleurkaarten ontstond er een werkbare vorm voor het werken met kleur. Dit is tevens een onderdeel van de kennismakigs workshop.

De laatste uitdaging om te werken met kleuren is de kleurenmethodiek van “Persoonlijke Kracht’. Hierbij uitgenodig voor het maken van een persoonlijke kleurenblauwdruk, waarin een powerkleur, balanskleur, de kleur van verlangen, succes en geluk, kleurrijk te voorschijn komen. Afgelopen jaar heb ik verschillende workshops in gegeven wat prachtige resultaten op leverde, zowel voor mijzelf als voor de deelnemers. Momenteel ben ik bezig om alle kennis over kleur en over de vier elementen: aarde-water-lucht-vuur in een kosmische weergave vorm te geven. Kleuren uitgelegd volgens de kosmische orde, de universele wetten, positieve emoties en de mineralen van moeder aarde.

Genoeg mogelijkheden om met kleur aan de slag te gaan!

  • Petrol – Tactvol & creatief
  • Mint – Verhelderend & sfeergevoelig
  • Turkoois – Vernieuwend & spontaan
  • Paars – Geloven in een wereld die groter is dan we kunnen waarnemen

“Als je om je heen kijkt, is alles gekleurd is”

 

Mijn powertype is de kleur Mint. Een inspirende kleur uit kleurfamilie Turkoois. Een kleur die altijd wel ergens aanwezig was in mijn huis en kledingkast. Een kleur die gaat over het vinden van de flow, van het communiceren van uit inspiratie en creatieve gedachten. Nou…dat lukt me wel! Ik zit boordevolle ideeen en zie mogelijkheden om het zo positief mogelijk een draai te geven. Met het bewust worden wat deze kleur voor mij betekende vond ik de woorden en kracht om dit talent op waarde te schatten.

Graag loop ik ook een stukje met jou op, want ik gun je deze mooie ontdekking om het beste van jezelf in de wereld te zetten! Vanuit mijn unieke kracht is het lopen van mijn eigenwijze pad een feestje, en daar neem ik je graag in mee!